resväskor

Här hittar du information och tips om resväskor i alla dess former.

RESVÄSKOR

Många moderna resväskor är tillverkade av ett mycket lätt och starkt material som heter Curv. Materialet väger mindre än hälften så mycket som en traditionell resväska. Se våra lättaste resväskor här. Resväskorna är dessutom utrustade med ett teleskophandtag som gör det enkelt att rulla resväskan på ett bekvämt sätt på de inbyggda hjulen. Många av dagens resväskor är dessutom utrustade med fyra hjul som underlättar framkomligheten betydligt då du slipper känna av vikten av all din packning i resväskan.

Det största steget i utvecklingen av resväskor är istället för att sätta hjulen på långsidan som man gjorde tidigare, sätter man dem nu på kortsidan för att öka stabiliteten. På så sätt får man mycket längre avstånd mellan hjulen, vilket innebär att resväskorna inte vobblar som de gamla resväskorna gjorde som hade hjulen tätt intill varandra. Resväskan blir dessutom betydligt lättare att dra, speciellt för längre personer. De mest kända varumärkena idag är Samsonite, Epic, Cavalet och Hartmann, Victorinox och American Tourister
  

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV RESVÄSKA

När du ska köpa resväska eller kabinväska finns det en rad olika punkter du bör ta ställning till innan du slår till på den rätta. Vikten är en avgörande detalj som många utgår från i första hand. En lätt resväska gör det mycket enklare i all hantering på resan men samtidigt gör det så att du kan packa med fler saker i resväskan.

Du bör även tänka på vilken typ av resa du ska använda resväskan till. För en resa på 1-4 dagar klarar du dig oftast med en väska på ca 25 - 59 liter. För resor som sträcker sig 4-9 dagar så är det att rekommendera en större modell. 60-90 liter brukar ofta vara en bra riktlinje för dom flesta. För längre resor, som till exempel 2 veckor kan det behövas en något större resväska. 90-119 liter.

Ett bagageband är också att rekommendera för att minska risken att dina tillhörigheter försvinner om din resväska eventuellt skulle gå sönder och låset/spännet öppnar sig under redan.

PACKA på rätt sätt

Dagarna innan du ska packa din resväska tänker du att det är en enkel och snabbt gjort. Men ibland behövs det tänkas till en extra gång när man packar för att optimera utrymmet och utnyttja hela resväskan. Nyckeln till en bra start på resan är en välorganiserad resväska.

En bra start på din packning inför resan är att göra en checklista med allt det nödvändigaste du behöver ha med dig, som du sedan bockar av eftersom du lagt ned föremålen i resväskan. Att bara kasta ned allt slumpmässigt kan göra att du glömmer viktiga saker.

Så gör du inte: Det är lätt att tro att man sparar tid genom att bara kasta ned kläderna i resväskan och sen är man klar, men det får du ofta sota för senare under resan. De flesta genvägarna blir ofta senvägar - och det är det sista du vill ha på semestern. Med rätt inställning och några svåra val blir packningen enklare än någonsin.material på resväskor

Ett annat val du bör göra innan du köper resväska är att bestämma dig för vilken typ av material du vill ha. Mjuka resväskor tillverkas oftast i nylon eller polyester. Detta för att materialet blir väldigt flexibelt och slitstarka, samtidigt håller det vikten nere. Nackdelen med mjuka resväskor är att innehållet inte alltid är lika skyddat mot stötar än om du hade haft en hård resväska, samt att resväskor i tyg slits också med tiden.

Hårda resväskor finns också dom i ett flertal olika material, vissa är av det mjukare skalet och andra av det hårda skalet. Populärast är just nu den stryktåliga polykarbonplatsen som har låg vikt men samtidigt extremt hållbar. Polypropenplast är av den hårdare varianten och finns främst på äldre modeller, dock tillverkas modellerna fortfarande och är extremt tåliga. Perfekt om du måste förvara något ömtåligt under en längre flygning.

Hårda resväskor finns även i materialet Curv® som utvecklats av Samsonite, världens största bagagetillverkare. Curv® är ett extremt slitstarkt material som tillhör den mjukare varianten av hårda resväskor, men på samma gång håller vikten nere och hållbarheten i toppklass.

 att tänka på innan resan.

• Se till att du har ditt pass är helt, och att giltighetstiden är inom gränsen för din resa både dit och hem.
• Undersök om Visum behövs i landet du reser till. Gör detta i god tid innan avresa.
• Kolla med din vårdcentral om du behöver vaccinera dig innan resan.
• Växlar pengar till rätt valuta. Bankomater finns oftast i alla länder. (Avgifter för uttag kan förekomma)
• Kolla igenom vad din hemförsäkring täcker. I många fall ingår reseförsäkring vanligtvis för resor 1-2 veckor.

 
VAD ÄR TSA-LÅS?

TSA-lås (Transportation Security Administration) är till för att tullen enkelt ska kunna öppna väskan utan strul. TSA har arbetat med flera företag för att utveckla ett lås som kan öppnas av säkerhetspoliser som använder speciella nycklar utan att låset ska förstöras.

Dessa nycklar kan inte köpas, och inte heller polisen har tillgång till TSA-nycklar. Enbart tullen på flygplatsen har tillgång till dessa, för att på ett enkelt sätt kunna söka igenom bagage utan att behöva bryta upp hela väskan.

© Copyright 2019 Resväskor.info